najbolja ulja italije

Potaž od povrća savršeno letnje jelo

Potaž od povrća savršeno letnje jelo

Krem čorba ​može biti i ceo obrok, sit, ukusan i veoma zdrav. A i idealna priprema za leto.

Sastojci:

150 g brokolija

1 glavica luka

150 g šargarepe

100 g karfiola

2 struka praziluka

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

biber, so, kari začin

malo peršuna i celera

Priprema:

Sitno iseckajte luk i praziluk na kolutiće i propržite ih na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju. Posolite, začinite biberom i karijem. Potom dodajte karfiol, brokoli, šargarepu iseckanu na kolutiće i sve kratko prodinstajte, da povrće upije sokove i začine.

Nalijte sa oko pola litra vruće vode. Kuvajte dok povrće potpuno ne omekša. Sve izmiksajte ​štapnim mikserom​, dodajte soli i začina po ukusu. Gotovu čorbu pospite seckanim peršunom i celerom i služite  uz kašiku grčkog jogurta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt