Potaž od povrća savršeno letnje jelo
Krem čorba može biti i ceo obrok, sit, ukusan i veoma zdrav. A i idealna priprema za leto.
Sastojci:
150 g brokolija
1 glavica luka
150 g šargarepe
100 g karfiola
2 struka praziluka
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
biber, so, kari začin
malo peršuna i celera
Priprema:
Sitno iseckajte luk i praziluk na kolutiće i propržite ih na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju. Posolite, začinite biberom i karijem. Potom dodajte karfiol, brokoli, šargarepu iseckanu na kolutiće i sve kratko prodinstajte, da povrće upije sokove i začine.
Nalijte sa oko pola litra vruće vode. Kuvajte dok povrće potpuno ne omekša. Sve izmiksajte štapnim mikserom, dodajte soli i začina po ukusu. Gotovu čorbu pospite seckanim peršunom i celerom i služite uz kašiku grčkog jogurta.