najbolja ulja italije

Posni pirinač sa tunjevinom

Posni pirinač sa tunjevinom

Ukoliko vam je ponestalo ideja šta biste spremali za ručak tokom dana posta, predlažemo vam ukusan pirinač sa tunjevinom, bogatog ukusa i nutritivne vrednosti.

 Sastojci:

 

Priprema:

Pirinač skuvajte u slanoj vodi. Dok se pirinač kuva, iseckajte na kockice crni luk, paradajz i beli luk, a kapar isecite na pola, da bi se ukus bolje osetio. Tunjevinu usitnite.

Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite luk, dodajte paradajz, grašak i masline i tunjevinu i začinite. Malo dinstajte pa dodajte kapar i na kraju kuvani pirinač. Skinute sa vatre, dodajte sitno iseckan sir i sve dobro promešajte.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt