Posni pirinač sa tunjevinom
Ukoliko vam je ponestalo ideja šta biste spremali za ručak tokom dana posta, predlažemo vam ukusan pirinač sa tunjevinom, bogatog ukusa i nutritivne vrednosti.
Sastojci:
- 1 šolja Riso Gallo pirinča
- 1 konzerva La perla tunjevine u sopstvenom soku
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 manji paradajz
- 10 komada kapara
- 50 g sojinog sira
- malo graška
- nekoliko maslina
- malo vlašca i ruzmarina, so po ukusu
- 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Pirinač skuvajte u slanoj vodi. Dok se pirinač kuva, iseckajte na kockice crni luk, paradajz i beli luk, a kapar isecite na pola, da bi se ukus bolje osetio. Tunjevinu usitnite.
Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite luk, dodajte paradajz, grašak i masline i tunjevinu i začinite. Malo dinstajte pa dodajte kapar i na kraju kuvani pirinač. Skinute sa vatre, dodajte sitno iseckan sir i sve dobro promešajte.