najbolja ulja italije

Posne punjene paprike

Posne punjene paprike

Bilo da postite ili jednostavno volite ukusnu, zdravu hranu bez mesa, ovaj recept će vas oduševiti. Potrebno je vrlo malo lako dostupnih sastojaka, među kojima i seme bundeve koje ste sačuvali iz prethodnog recepta. Vrhunski italijanski sastojci pretvaraju svako jelo u remek delo, pa je isti slučaj i sa ovim jednostavnim receptom. Probajte ga!

Potrebno je:

•    200 g Riso Gallo Chicchi Ricchi pirinča,
•    Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
•    100 g mlevenog semena bundeve
•    12 suvih crvenih paprika,
•    krompir,
•    biljni začini po želji
•    so,
•    biber

Priprema:

Pripremite Riso Gallo Riso Gallo Chicchi Ricchi pirinač prema uputstvu sa kutije. Suve paprike operite, nalijte vodom i ostavite da odstoje. U skuvan pirinač dodajte rendani krompir i kuvajte još 10 minuta. Povremeno dolivajte pomalo Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja. Začinite po ukusu, ali nemojte da izostavite biber. Dodajte mlevene semenke bundeve i, kad se fil ohladi, suve biljne začine po ukusu. Punite papriku po papriku i slažite ih u posudu za pečenje. Prelijte ih Carapelli esktra devičanskim maslinovim uljem. Paprike pecite dvadeset minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt