najbolja ulja italije

Posne pljeskavice od pirinča i šargarepe

Posne pljeskavice od pirinča i šargarepe

Idealno kao predjelo ili glavni obrok za vreme dana posta, jednostavno i hranljivo.

Sastojci:

250 g Riso Gallo Arborio pirinča

2 šargarepe

kašika suvog začina

so, biber, peršunov list

3 – 4 kašike brašna

Priprema:

U šerpu stavite pirinač i šargarepu iseckanu na kolutiće. Nalijte dve čaše vode i stavite da se kuva oko 15 minuta. Kada provri, smanjite vatru i ostavite još malo da se kuva, sklonite sa vatre i poklopite. Ostavite tako 15 minuta da odstoji. Nakon toga ocedite višak vode iz šerpe, pa šargarepu i pirinač propasirajte. Dodajte tri kašike brašna, začine i ostavite sve da se lepo sjedini. Masa treba da je gusta i lepljiva.

Zagrejte ulje i oblikujte male pljeskavice. Pecite ih sa obe strane i ostavite na ubrusu da se ocede. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt