Posna salata Nicoise
U vreme posta želeli biste lagan, izbalansiran obrok, pogodan i za poneti na posao? Naša preporuka – nisuaz salata, ovoga puta bez jaja.
Potrebno:
- 1 konzerva La perla tunjevine u sopstvenom soku
- 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2 kašike Basso aceto balsamico
- 1 čen belog luka, izgnječen
- 4 lista zelene salate
- 1 šolja skuvane boranije ili graška
- 2 krompira, obarena
- 1 paradajz, sečen
- rukola, po želji
Priprema:
Sitno iseckan beli luk pomešajte sa Carapelli ekstra devičanskim maslinovim uljem i Basso aceto balzamikom. U činiji pomešajte pola tako priremljenog dresinga sa iseckanim listovima zelene salate i pomešajte. Potom dodajte kuvani krompir isečen na kockice, boraniju ili grašak, paradajz takođe iseckan na kockice i La perla tunjevinu. Sve sastojke lagano promešati i preliti ostatkom dresinga. Po želji možete dodati i svežu rukolu.