Posna čorba od paradajza sa bosiljkom
Ako postoji idelana čorba za ovaj period, onda je to upravo ova!
Sastojci:
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
30 g nemasnog putera
1 srednji luk, sitno isceckan
1.2 kg Mutti pelata
so i biber po ukusu
1 l povrćnog bujona
20 listova svežeg bosiljka
Priprema:
Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i puter u loncu. Dodajte iseckan luk i dinstajte ga nekoliko minuta na srednjoj vatri. Sipajte paradajz iz konzerve. Dodajte so i biber po ukusu. Poklopite čorbu i kuvajte je dok ne počne da vri, a onda još pola sata na tihoj vatri. Sklonite čorbu sa vatre, ukoliko želite da bude gušća dodajte joj dve kašike brašna, potom sveži bosiljak i to iymiksajte štapnim mikserom. Čorba je spremna za služenje.