najbolja ulja italije

Posna čorba od paradajza sa bosiljkom

Posna čorba od paradajza sa bosiljkom

Ako postoji idelana čorba za ovaj period, onda je to upravo ova!

Sastojci:

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

30 g nemasnog putera

1 srednji luk, sitno isceckan

1.2 kg Mutti pelata 

so i biber po ukusu

1 l povrćnog bujona

20 listova svežeg bosiljka

Priprema:

Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i puter u loncu. Dodajte iseckan luk i dinstajte ga nekoliko minuta na srednjoj vatri. Sipajte paradajz iz konzerve. Dodajte so i biber po ukusu. Poklopite čorbu i kuvajte je dok ne počne da vri, a onda još pola sata na tihoj vatri. Sklonite čorbu sa vatre, ukoliko želite da bude gušća dodajte joj dve kašike brašna, potom sveži bosiljak i to iymiksajte štapnim mikserom. Čorba je spremna za služenje.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt