najbolja ulja italije

Polpette alla Milanese

Polpette alla Milanese

Evo jednog brzinskog jela, koje će vam dati ono najbolje od Mediterana.

Sastojci:         

400 g mlevene junetine

200 g  seckane piletine 

50 g  kobasica  

2 jajeta

2 kašike prezli

2 kašike parmezana

so i biber po ukusu

malo muskatnog oraščića

2 kašike Carepelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

Sos:

1 šolja pavlake 

2-3 kašike Mutti pelata 

Priprema:

Od svih sastojaka zamesite ćufte, ispržite ih na ekstra devičanskom maslinovom ulju. U posebnoj posudi prokuvajte sos, dodajte ćufte pa ih još par minuta kuvajte na laganoj vatri.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt