Polpete od inćuna
Sočne, kremaste i ukusne polpete su pravi izbor kada želite da u svoju kuhinju unesete malo italijanskih noviteta.
Sastojci:
· 1 kg inćuna
· 3 kuvana paradajza srednje veličine
· 3 kašike narendanog parmezana
· 25 g grožđica
· 25 g pinjola
· 2 limuna
· vezica peršuna
· 1 jaje
· 1 kašičica prezli
· 1 režanj naseckanog belog luka
· Brašno
· so i biber
· Carapelli ulje od koštica grožđa (poruči OVDE)
Priprema:
Očistite inćune, operite, osušite i narežite na komadiće. U posudi pomešajte ribu sa jajem, mrvicama, sirom, grožđicama i pinjolima. Dodajte naseckani beli luk i peršun i pire krompir. Posolite i zabiberite. Napravite male polpete, uvaljajte u brašno i pržite u dubokom ulju. Poslužite toplo sa limunovim sokom. Prijatno!