najbolja ulja italije

Polpete od inćuna

Polpete od inćuna

Sočne, kremaste i ukusne polpete su pravi izbor kada želite da u svoju kuhinju unesete malo italijanskih noviteta.

Sastojci:

·        1 kg inćuna

·        3 kuvana paradajza srednje veličine

·        3 kašike narendanog parmezana

·        25 g grožđica

·        25 g pinjola

·        2 limuna

·        vezica peršuna

·        1 jaje

·        1 kašičica prezli

·        1 režanj naseckanog belog luka

·        Brašno

·        so i biber

·        Carapelli ulje od koštica grožđa (poruči OVDE)

 
Priprema:

Očistite inćune, operite, osušite i narežite na komadiće. U posudi pomešajte ribu sa jajem, mrvicama, sirom, grožđicama i pinjolima. Dodajte naseckani beli luk i peršun i pire krompir. Posolite i zabiberite. Napravite male polpete, uvaljajte u brašno i pržite u dubokom ulju. Poslužite toplo sa limunovim sokom. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt