najbolja ulja italije

Pizza sa sirom i pelatom

Pizza sa sirom i pelatom

Ovo vrhunsko italijansko jelo ima mnogo različitih varijanti, a naš današnji predlog je pica sa pelatom i sirom.

Sastojci:

za testo:

250 g integralnog brašna

350 g pšeničnog belog brašna

300 ml mlake vode

1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera

25 g svežeg kvasca

2-3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1-2 kašičice krupne morske soli

Nadev:

2 čena belog luka

1/2 šolje rikota sira

1 kašičica ruzmarina

125 gr mocarela sir

200 g Mutti pelata

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

100 g Il Capitano crnih maslina

malo krupne morske soli

Priprema:

U mlaku vodu stavite kvasac i smeđi šećer, pa sačekajte da kvasac počne da peni. Dodajte obe vrste brašna, so i ekstra devičansko maslinovo ulje, pa sve dobro umesite. Ostavite da odstoji pola sata.

Kada je testo nadošlo, premesite ga i podelite na dva dela. Razvijte deo testa u podmazan pleh.

Uključite rernu da se greje na 220°C. U činiji izmešajte rikota sir, sitno seckane čenove belog luka i sitno seckan ruzmarin. Ovom mešavinom premažite celo testo za pizzu. Mocarelu isecite na kriške, pa i nju poređajte preko mešavine sa rikota sirom. Potom dodajte pelat paradajz i masline. Poprskajte sve ekstra devičanskim maslinovim uljem i ako je potrebno posolite.

Pecite u zagrejanoj rerni 10-15 minuta. Izvadite pleh iz rerne i ohladite par minuta. Isecite na kriške i poslužite toplo.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt