Pizza sa Mutti polpom – omiljeno jelo svih generacija
Da li ste osoba koja voli da provodi vreme u kuhinji i redovno priprema iznenađenja svojim najmilijima? Ponekad se desi da ponestane ideja, ali u takvoj situaciji rešenje je jelo koje svi obožavaju i koje može da se priprema na bezbroj načina – njeno veličanstvo pizza.
Potrebno je za testo: 230ml tople vode
1 kašika šećera
Kesica suvog kvasca
3 kašike Carapelli maslinovog ulja
1 kašičica soli
300gr brašna
Za nadev: Mutti polpa 400gr
Kačkavalj
Pečurke, bukovače
IL Capitano crne masline
Svež peršun, origano, bosiljak
Priprema:
U toploj vodi rastvoriti kvasac,dodati šećer, maslinovo ulje i so i dobro izmešati. Ovu smesu sipati u brašno i umesiti testo. Zatim ga ostaviti 10-15 min da naraste. Podeliti ga na četiri dela rastanjiti i filovati. Peći na 240 stepeni oko 15 minuta.