najbolja ulja italije

Pizza rustica-najbrži recept

Pizza rustica-najbrži recept

Pizza rustica ili pizza-pita kako se često naziva, je veoma jednostavna za pripremu, a ukusom ne zaostaje za vrhunskim specijalitetima. Evo kako da je najlakše napravite:

Potrebno je za testo:

•    250 g svenamenskog brašna, 
•    2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    15 g kvasca, 
•    200 g mlake vode, 
•    pola kašičice soli, 
•    pola kašičice šećera

 

Potrebno je za punjenje:

•    kašika parmezana, 
•    2 Mutti pelati paradajza 
•    120 g pančete isečene na kockice, 
•    50 g mladog belog sira, 
•    50 g ementalera,
•    5 kašika pavlake, 
•    2 jaja, 
•    kašika peršuna, 
•    kašika bosiljka, 
•    so, 
•    biber, 
•    muskatni oraščić

Priprema:

Razmutite kvasac sa šećerom u mlakoj vodi i dodajte ga u brašno sa ostalim sastojcima. Umešeno testo premažite Carapelli ekstradevičanskim maslinovim uljem i ostavite pokriveno da odstoji pola sata na toplom mestu. 

Kada se testo udvostruči, premesite ga i razvijte koru prečnika 25–30 cm. 
Stavite u podmazan pleh, pospite parmezanom, rasporedite po njoj kockice pančete, isečen Mutti pelati paradajz i usitnjene sireve. 

Jaja umutite sa pavlakom i začinima, pa prelijte picu. Pecite 35 minuta na najnižoj pregradi u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt