Pizza rustica-najbrži recept
Pizza rustica ili pizza-pita kako se često naziva, je veoma jednostavna za pripremu, a ukusom ne zaostaje za vrhunskim specijalitetima. Evo kako da je najlakše napravite:
Potrebno je za testo:
• 250 g svenamenskog brašna,
• 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja,
• 15 g kvasca,
• 200 g mlake vode,
• pola kašičice soli,
• pola kašičice šećera
Potrebno je za punjenje:
• kašika parmezana,
• 2 Mutti pelati paradajza
• 120 g pančete isečene na kockice,
• 50 g mladog belog sira,
• 50 g ementalera,
• 5 kašika pavlake,
• 2 jaja,
• kašika peršuna,
• kašika bosiljka,
• so,
• biber,
• muskatni oraščić
Priprema:
Razmutite kvasac sa šećerom u mlakoj vodi i dodajte ga u brašno sa ostalim sastojcima. Umešeno testo premažite Carapelli ekstradevičanskim maslinovim uljem i ostavite pokriveno da odstoji pola sata na toplom mestu.
Kada se testo udvostruči, premesite ga i razvijte koru prečnika 25–30 cm.
Stavite u podmazan pleh, pospite parmezanom, rasporedite po njoj kockice pančete, isečen Mutti pelati paradajz i usitnjene sireve.
Jaja umutite sa pavlakom i začinima, pa prelijte picu. Pecite 35 minuta na najnižoj pregradi u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!