Pizza margarita
Napravite savršeno mediteransko veče uz picu i ohlađeno vino.
Sastojci:
Testo:
3 šolje brašna
pola suvog kvasca
pola šolje mlake vode
kašičica soli
Nadev:
200 g Mutti pelat
sveža mocarela
100 ml Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
so, biber
bosiljak
Priprema:
Umesite testo srednje mekoće, uvijte ga u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati. Testo još jednom lagano premesite, napravite lopticu, malo je uvaljajte u brašno i razvaljajte oklagijom pa odmah stavite u podmazan pleh. Staviite pellat u činiju, a nakon toga nalijte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, posolite i prodinstajte dok se malo ne zgusne da dobije gustinu sosa. Ovim sosom od paradajza premažite picu, odozgo stavite krišku mocarele pa pecite u dobro zagrejanoj rerni 20-25 minuta. Kad se ispeče, pospite je svežim listovima bosiljka.