najbolja ulja italije

Pizza margarita

Pizza margarita

Napravite savršeno mediteransko veče uz picu i ohlađeno vino.

Sastojci:

Testo:

3 šolje brašna

pola suvog kvasca

pola šolje mlake vode

kašičica soli

Nadev:

200 g Mutti pelat 

sveža mocarela

100 ml Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje 

so, biber

bosiljak

 

Priprema: 

Umesite testo srednje mekoće, uvijte ga u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati. Testo još jednom lagano premesite, napravite lopticu, malo je uvaljajte u brašno i razvaljajte oklagijom pa odmah stavite u podmazan pleh. Staviite pellat u činiju, a nakon toga nalijte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, posolite i prodinstajte dok se malo ne zgusne da dobije gustinu sosa. Ovim sosom od paradajza premažite picu, odozgo stavite krišku mocarele pa pecite u dobro zagrejanoj rerni 20-25 minuta. Kad se ispeče, pospite je svežim listovima bosiljka.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt