Pizza Kalcone sa mlevenim mesom
Italijanska kuhinja je mnogima među omiljenima, pa i nije bez razloga. Testenine u svakom mogućem obliku i sa bilo kojim nadevom, uvek su odlična ideja za doručak ili večeru, pa tako i brza pizza Kalcone sa mlevenim mesom.
Potrebno je za testo: 500gr brašna
½ kašičice šećera
Suvi kvasac
50ml Carapelli maslinovog ulja
Kašičica soli
250ml mlake vode
Za nadev: 250gr mlevenog mesa
200gr kačkavalja
Jedno jaje
1 glavica crnog luka
3 supene kašike Mutti pasiranog paradajza
Origano i biber
Priprema: Propržiti mleveno meso sa lukom i nakon toga dodati paradajz pire, pomešati i začiniti origanom i biberom. Skinuti sa ringle da se ohladi. Za to vreme pripremiti testo. U posudu za mešenje testa stviti vodu, šećer, maslinovo ulje i so, odozgo sipati brašno pomešano sa kvascem. Kad se testo umesi ostaviti da naraste dok ne udvostruči svoju zapreminu. Kad naraste, podeliti na 4 dela i svaki razvući u okruglu koru debljine 3mm. U jedan kraj staviti preprženo mleveno meso i izrendani kačkavalj. Poklopiti, pritisnuti krajeve i ostaviti da odmori 30 minuta. Odozgo premazati umućenim jajetom. Staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći zatvorene pizze na 200 stepeni, 20 minuta. Kad se pizza izvadi iz rerne, naprskati vodom i prekriti krpom da omekša. Iznenadite ukućane ukusnom italijanskom večerom.