Pita od lisnatog testa sa tunjevinom i mocarelom
Ljubitelji lisnatog testa biće oduševljeni ovom pitom, koju možete spremiti za svega sat vremena.
Potrebno je:
• 1 konzerva La Perla tunjevine u sopstvenom soku
• 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
• ½ kg lisnatog testa
• ½ veze svežeg peršuna
• 1 čen belog luka
• 1glavica crnog luka
• 1 tikvica
• 200 ml neutralne pavlake
• 250g mocarele
• 2 komada jaja
• So po ukusu
• masline
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni celzijusovih. Na tiganju zagrejte 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja. Propržite sitno iseckani beli i crni luk, dok ne dobijete staklasti izgled. Dodajte sitno seckani peršun, seckanu tikvicu na kockice, tunu, so i masline iseckane na sitno i lagano dinstajte.
2. Odvojite polovinu lisnatog testa i stavite u posudu za pečenje. Koru premažite s 1 kašikom ekstra devičanskog maslinovog ulja, zatim dodajte tuna mešavinu, prelijte neutralnom pavlakom i mocarelom isečenom na kriške. Preko stavite drugu polovinu lisnatog testa i zategnite ivice. Viljuškom probodite nekoliko rupa i popunite sa 2 izlupana jajeta. Pecite 20-ak minuta dok pita ne postane rumene boje i hrskava.