najbolja ulja italije

Pita od lisnatog testa sa tunjevinom i mocarelom

Pita od lisnatog testa sa tunjevinom i mocarelom

Ljubitelji lisnatog testa biće oduševljeni ovom pitom, koju možete spremiti za svega sat vremena.

Potrebno je:

•    1 konzerva La Perla tunjevine u sopstvenom soku
•    2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    ½ kg lisnatog testa
•    ½ veze svežeg peršuna
•    1 čen belog luka
•    1glavica crnog luka
•    1 tikvica
•    200 ml neutralne pavlake
•    250g mocarele
•    2 komada jaja
•    So po ukusu
•    masline

Priprema:

1.    Zagrejte rernu na 180 stepeni celzijusovih. Na tiganju zagrejte 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja. Propržite sitno iseckani beli i crni luk, dok ne dobijete staklasti izgled. Dodajte sitno seckani peršun, seckanu tikvicu na kockice, tunu, so i masline iseckane na sitno i lagano dinstajte.

2.    Odvojite polovinu lisnatog testa i stavite u posudu za pečenje. Koru premažite s 1 kašikom ekstra devičanskog maslinovog ulja, zatim dodajte tuna mešavinu, prelijte neutralnom pavlakom i mocarelom isečenom na kriške. Preko stavite drugu polovinu lisnatog testa i zategnite ivice. Viljuškom probodite nekoliko rupa i popunite sa 2 izlupana jajeta. Pecite 20-ak minuta dok pita ne postane rumene boje i hrskava.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt