najbolja ulja italije

Pirinač sa umakom od plavog patlidžana

Pirinač sa umakom od plavog patlidžana

Probajte ovaj idealan recept za bogat posni ručak.

Potrebno Vam je:

•    400gr Riso Gallo Arborio pirinča
•    1 komad plavog patlidžana
•    2 komada crnog luka
•    200 gr Mutti Polpa paradajza
•    2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    so, 
•    biber, 
•    crvena mlevena paprika po ukusu

Priprema

1.    Pirinač oprati, skuvati u slanoj vodi i ostaviti da se ocedi. Plavi patlidžan oljuštite i isecite na manje kockice. Posolite i ostavite da odstoji desetak minuta kako bi mu izašla sva gorčina.

2.    Crni luk sitno iseckati i propržiti na Carapelli ekstra devičanskom maslinovom ulju, dok ne dobije staklast izgled. Dodati so i mlevenu crvenu papriku. Oceđen plavi patlidžan oprati i dodati dinstanom luku. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dinstati na laganoj vatri. Smesi nakon toga dodajte polpa paradajz i dinstajte još pet minuta.

3.    Kada umak bude gotov, prelijte preko pirinča. Služite toplo, uz integralni hleb. Prijatno!
 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt