Pirinač sa umakom od plavog patlidžana
Probajte ovaj idealan recept za bogat posni ručak.
Potrebno Vam je:
• 400gr Riso Gallo Arborio pirinča
• 1 komad plavog patlidžana
• 2 komada crnog luka
• 200 gr Mutti Polpa paradajza
• 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
• so,
• biber,
• crvena mlevena paprika po ukusu
Priprema
1. Pirinač oprati, skuvati u slanoj vodi i ostaviti da se ocedi. Plavi patlidžan oljuštite i isecite na manje kockice. Posolite i ostavite da odstoji desetak minuta kako bi mu izašla sva gorčina.
2. Crni luk sitno iseckati i propržiti na Carapelli ekstra devičanskom maslinovom ulju, dok ne dobije staklast izgled. Dodati so i mlevenu crvenu papriku. Oceđen plavi patlidžan oprati i dodati dinstanom luku. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dinstati na laganoj vatri. Smesi nakon toga dodajte polpa paradajz i dinstajte još pet minuta.
3. Kada umak bude gotov, prelijte preko pirinča. Služite toplo, uz integralni hleb. Prijatno!