najbolja ulja italije

Pirinač sa paradajzom i povrćem

Pirinač sa paradajzom i povrćem

Divno jelo za tople dane sa izraženim ukusom paradajza, obogaćeno dodatkom belog luka i začinskog bilja. Lagan obrok ili prilog glavnom jelu – vi birajte!

Sastojci:

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

100 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE)

1 crni luk

3 čena belog luka

3-4 usoljena inćuna

2 šargarepe

2 paškanata

1 paprika

600 g Mutti cherry paradajza (možete poručiti OVDE)

350 g Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE)

6 dl povrćnog bujona

so, biber

začinsko bilje po izboru (bosiljak, peršun, majčina dušica, vlašac)

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk i propržite ga na ekstra devičanskom maslinovom ulju dok ne dobije staklast izgled, pa dodajte malo soli. Za to vreme naseckajte beli luk i dodajte inćune i pelat. Šargarepu, paškanat i papriku naseckajte na sitne kockice i dodajte ih nakon što ste propržili prethodne sastojke. Čeri paradajz izblendirajte i dodajte ga proprženom povrću. Ostavite da se prodinsta oko deset minuta.

Kad se paradajz prilično ukuva, dodajte ispran skuvan pirinač, posolite, izmešajte i postepeno nalivajte bujonom. Kad je gotovo, dodajte začinsko bilje, biber i so po potrebi.

Služite toplo kao prilog mesu ili ribi, ili kao glavno jelo.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt