najbolja ulja italije

Pirinač sa jajima

Pirinač sa jajima

Ovo jelo izgleda kao da je iz vrhunskog restorana, a vrlo ga jednostavno možete pripremiti u kućnom okruženju.

Sastojci:

3 kašike Carapelli ekstra devičanskoog maslinovog ulja

1 i 1/2 šolja Riso Gallo Blond Integrale pirinča

1/2 kašike rendanog đumbira

1 crni luk

1 paradajz

100 g graška

2 šargarepe

1/2 kašičice soli

2 jajeta

so

2 kašike peršuna

Priprema:

Povrće iseckajte i pržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju, na blagoj vatri. Dodajte dva umućena jajeta i mešajte dok pržite. Posolite po ukusu. Dodajte skuvani pirinač i peršun i sve promešajte.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt