Pirinač sa gamborima i povrćem
Pirinča nikada dovoljno, složiće se svi vrhunski kuvari. A da pravi ukus jela zavisi od kvalitetnog pirinča je neosporivo. Stoga, Riso Pronto Paraboiled Indica, dostupan na našem tržištu, spada u visokokvalitetne pirinče dugog zrna i svojim specifičnim, finim ukusom predstavlja najprodavaniji, najpopularniji i najkonzumiraniji pirinač. Zrna pirinča su obrađena na pari čime se skraćuje vreme kuvanja, čemu se svi posebno radujemo. Uzgajan u Italiji, u regionu Novara-Vercelli-Pavia-Ferrara, jasnim geografskim poreklom garantuje posebnost i kvalitet.Prilikom kuvanja zrna Indica pirinča ostaju cela i ne lepe se što kuvanje čini jednostavnijim, a kulinarske specijalitete vizuelno lepšim.
Evo našeg predloga kako da ovaj moćan sastojak “upakujete” u interesantno jelo za.
Sastojci za 4 osobe:
600 g Riso Pronto Paraboiled Indica pirinča
2 kašike Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja
150 g crvenog luka
2 komada crvene paprike
400 g gambora
200 g kukuruza šećerca
200 g graška
3 kašike belog vina
40 g parmezana
so, biber
Priprema:
U slanoj vodi skuvajte pirinač, pa ga ostavite da se ocedi.Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite crveni luk, sitno iseckan, zatim dodajte papriku sečenu na kockice, skuvan kukuruz šećerac i grašak, i na kraju gambore. Dinstatajte oko deset minuta, pa dodajte belo vino i pirinač. Preko stavite narendani parmezan.Posolite i pobiberite po ukusu.