najbolja ulja italije

Pirinač sa gamborima i povrćem

Pirinač sa gamborima i povrćem

Pirinča nikada dovoljno, složiće se svi vrhunski kuvari. A da pravi ukus jela zavisi od kvalitetnog pirinča je neosporivo. Stoga, Riso Pronto Paraboiled Indica, dostupan na našem tržištu, spada u visokokvalitetne pirinče dugog zrna i svojim specifičnim, finim ukusom predstavlja najprodavaniji, najpopularniji i najkonzumiraniji pirinač. Zrna pirinča su obrađena na pari čime se skraćuje vreme kuvanja, čemu se svi posebno radujemo. Uzgajan u Italiji, u regionu Novara-Vercelli-Pavia-Ferrara, jasnim geografskim poreklom garantuje posebnost i kvalitet.Prilikom kuvanja zrna Indica pirinča ostaju cela i ne lepe se što kuvanje čini jednostavnijim, a kulinarske specijalitete vizuelno lepšim.

Evo našeg predloga kako da ovaj moćan sastojak “upakujete” u interesantno jelo za.

 

Sastojci za 4 osobe:

600 g Riso Pronto Paraboiled Indica pirinča

2 kašike Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja

150 g crvenog luka

2 komada crvene paprike

400 g gambora

200 g kukuruza šećerca

200 g graška

3 kašike belog vina

40 g parmezana

so, biber

Priprema:

U slanoj vodi skuvajte pirinač, pa ga ostavite da se ocedi.Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite crveni luk, sitno iseckan, zatim dodajte papriku sečenu na kockice, skuvan kukuruz šećerac i grašak, i na kraju gambore. Dinstatajte oko deset minuta, pa dodajte belo vino i pirinač. Preko stavite narendani parmezan.Posolite i pobiberite po ukusu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt