Piletina u balzamiko sosu
Balsamico i med od “obične” piletine prave remek-delo!
Sastojci: (za 4 osobe)
Pileći batak i karabatak – 4 komada
1 kašičica granula belog luka
1 kašičica granula crnog luka
1 kašičica suvog origana
pola ravne kašičice bibera
30-50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite ga OVDE)
70 ml Basso aceto balsamico (poručite ga OVDE)
1 kašika meda
par čena belog luka
so
Priprema:
Odvojite batak od karabatka i stavite meso u marinadu od granula belog i crnog luka sa origanom, biberom i ekstra devičanskim maslinovim i ostavite u frižider na par sati ili najbolje preko noći.
U tiganju na ekstra devičanskom maslinovom ulju pržite meso, dok ne porumeni sa svih strana. Sklonite tiganj pa dodajte aceto balsamico, med, so i čenove belog luka i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Meso pecite oko sat vremena, povremeno ga okrećući i prelivajući sokom u kojem se peče.
Meso možete služiti uz pire, pastu ili pirinač.