Piletina sa pirinčem na italijanski način
Potrebni Sastojci:
• 400 g Riso Gallo pirinča
• Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
• Mutti pasirani paradajz
• 1.2 kg piletine
• 2 glavice luka
• 200 g šargarepe
• 2 celerove stabljike
• 100 g maslaca
• 100 ml suvog belog vina
• So
Priprema:
• Povrće očistimo i operemo, šargarepu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk naseckamo.
• U činiju za prženje, tri kašike zagrejanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje.
• Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, šargarepu i stabljiku celera, posolimo, promešamo i pržimo dok povrće malo ne omekša.
• Zatim u činiju za prženje vratimo prženu piletinu, ulijemo belo vino i pričekamo da vino napola ispari.
• Potom dodamo pirinač i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promešamo, poklopimo i kuvamo na laganoj vatri.
• Nakon 20-ak minuta jelo sklonimo s vatre, a poslužimo preliveno Mutti pasiranim paradajzom. Prijatno!