najbolja ulja italije

Piletina sa pirinčem na italijanski način

Piletina sa pirinčem na italijanski način

Potrebni Sastojci:


•    400 g Riso Gallo pirinča
•    Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
•    Mutti pasirani paradajz
•    1.2 kg piletine
•    2 glavice luka
•    200 g šargarepe
•    2 celerove stabljike
•    100 g maslaca
•    100 ml suvog belog vina
•    So


Priprema:


•    Povrće očistimo i operemo, šargarepu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk naseckamo.
•    U činiju za prženje, tri kašike zagrejanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje.
•    Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, šargarepu i stabljiku celera, posolimo, promešamo i pržimo dok povrće malo ne omekša.
•    Zatim u činiju za prženje vratimo prženu piletinu, ulijemo belo vino i pričekamo da vino napola ispari.
•    Potom dodamo pirinač i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promešamo, poklopimo i kuvamo na laganoj vatri.
•    Nakon 20-ak minuta jelo sklonimo s vatre, a poslužimo preliveno Mutti pasiranim paradajzom. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt