Piletina sa pirinčem i povrćem
Pirinač sa povrćem i piletinom se brzo sprema, za pola sata ručak na stolu. Dijetalan, a hranljiv i vrlo ukusan obrok.
Sastojci:
300 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
4 paprike (crvene i zelene)
1 srednja tikvica
200 g Riso Gallo Arborio pirinča
1 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašika karija
so i biber po ukusu
preliv sos od karija
200 g Mutti čeri paradajza
Priprema:
Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i ubacite piletinu isečenu na tanke režnjeve. Dodajte pripremljeno povrće isečeno takođe na režnjeve. Sve zajedno promešajte i lagano dinstajte.
Kada povrće i piletina puste svoj sok dodajte obaren pirinač. Dodajte začine, promešajte i nalijte vodom. Ostavite da se krčka 15 minuta poklopljeno.
Pirinač s povrćem služite dok je toplo, sa sosom od karija.