najbolja ulja italije

Piletina sa paradajzom i maslinama

Piletina sa paradajzom i maslinama

Malo ekstravagancije i mediteranskog duha na izmaku radne nedelje.

Sastojci:

1 veza bosiljka

2 čena belog luka

600 g Mutti čeri paradajza

1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera

2 kašike Il Capitano maslina

1 pileće grudi

prepečen hleb

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Sitno iseckajte bosiljak. Zagrejte 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja u tiganju na srednjoj temperaturi i prodinstajte 2 čena sitno seckanog belog luka, oko tri minuta.

U to dodajte 800 g čeri paradajza, 1 kašiku smeđeg šećera i iseckane listove bosiljka. Kada proključa, kuvajte još 15 minuta. Zatim dodajte masline i isečeno meso, koje je već prokuvano i isečeno na komade, kao i malo soka u kojem je meso kuvano. Lagano mešajte još dva minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt