Piletina sa paradajzom i maslinama
Malo ekstravagancije i mediteranskog duha na izmaku radne nedelje.
Sastojci:
1 veza bosiljka
2 čena belog luka
600 g Mutti čeri paradajza
1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera
2 kašike Il Capitano maslina
1 pileće grudi
prepečen hleb
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Sitno iseckajte bosiljak. Zagrejte 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja u tiganju na srednjoj temperaturi i prodinstajte 2 čena sitno seckanog belog luka, oko tri minuta.
U to dodajte 800 g čeri paradajza, 1 kašiku smeđeg šećera i iseckane listove bosiljka. Kada proključa, kuvajte još 15 minuta. Zatim dodajte masline i isečeno meso, koje je već prokuvano i isečeno na komade, kao i malo soka u kojem je meso kuvano. Lagano mešajte još dva minuta.