Piletina sa italijanskim pirinčem i karijem
Kombinacija koja nikada ne dosadi: sočna piletina i italijanski pirinač, ovoga puta su nam bili inspiracija da sa vama podelimo recept za jednostavan, brz i veoma ukusan specijalitet:
Sastojci za 6 porcija:
- 4 komada pilećih fileta
- 1 velika glavica crnog luka
- Mali komad svežeg đumbira
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica korijandera
- 1/4 kašičice cimeta
- 200 g Riso Gallo Arborio pirinča
-2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- Soli po ukusu
-malo svežeg peršuna
Priprema:
Filete iseckajte na male komadiće. Crni i beli luk i đumbir sitno iseckajte i odvojte u posebne činije. U vatrostalnoj činiji zagrejte Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje na jakoj vatri. Sipajte kockice piletine i pržite dok ne dobije zlatno-braon boju. Zatim sipajte na tanjir.
Smanjite vatru na srednju temperaturu, sipajte crni luk i pržite oko pet minuta, povremeno mešajući. Zatim dodajte beli luk, đumbir i začine i zajedno pržite uz konstantno mešanje, oko minut. Vratite, zatim, kockice piletine i sve zajedno pržite nekoliko minuta.
Riso Gallo Arborio pirinač pripremite posebno, prema uputstvu.
Poslužite u tamnjirima pirinač preliven piletinom u sosu od karija i ukrasite svežim peršunom. Prijatno!