najbolja ulja italije

Piletina sa italijanskim pirinčem i karijem

Piletina sa italijanskim pirinčem i karijem

Kombinacija koja nikada ne dosadi: sočna piletina i italijanski pirinač, ovoga puta su nam bili inspiracija da sa vama podelimo recept za jednostavan, brz i veoma ukusan specijalitet:

Sastojci za 6 porcija:

- 4 komada pilećih fileta 
- 1 velika glavica crnog luka 
- Mali komad svežeg đumbira 
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica korijandera
- 1/4 kašičice cimeta
- 200 g Riso Gallo Arborio pirinča
-2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- Soli po ukusu
-malo svežeg peršuna

Priprema:

Filete iseckajte na male komadiće. Crni i beli luk i đumbir sitno iseckajte i odvojte u posebne činije. U vatrostalnoj činiji zagrejte Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje na jakoj vatri. Sipajte kockice piletine i pržite dok ne dobije zlatno-braon boju. Zatim sipajte na tanjir.  
Smanjite vatru na srednju temperaturu, sipajte crni luk i pržite oko pet minuta, povremeno mešajući. Zatim dodajte beli luk, đumbir i začine i zajedno pržite uz konstantno mešanje, oko minut. Vratite, zatim, kockice piletine i sve zajedno pržite nekoliko minuta. 
Riso Gallo Arborio pirinač pripremite posebno, prema uputstvu. 
Poslužite u tamnjirima pirinač preliven piletinom u sosu od karija i ukrasite svežim peršunom. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt