najbolja ulja italije

Piletina sa brokolijem i đumbirom

Piletina sa brokolijem i đumbirom

Draga naša gospodo, imate dva dana pa lagano u nabavku i zasucite rukave. Kombinacija sočne piletine, lekovitog đumbira i soja sosa, jelo je zbog kojeg će vas voleti više.

Sastojci:

450 g iseckanog pilećeg belog mesa

2 čena belog luka

2 kašičice iseckanog đumbira

1 šolja pilećeg bujona

3 kašike soja sosa

2 kašičice Azucar Demero smeđeg šećera

400 g brokolija

2 kašičice kukuruznog skroba

Priprema:

U podgrejan i podmazan vok ili dublji tiganj dodajte iseckan beli luk, đumbir i piletinu i pržite dok piletina ne porumeni. Zatim dodajte 3/4 pilećeg bujona, soja sos i smeđi šećer. Promešajte sve sastojke, poklopite i ostavite da se kuva oko pet minuta.

Dodajte očišćen brokoli, poklopite i kuvajte još pet minuta uz povremeno mešanje. Pomešajte kukuruzni skrob sa ostatkom pilećeg bujona i sipajte u tiganj. Kuvajte uz mešanje dok se sos ne zgusne.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt