najbolja ulja italije

Piletina s ruzmarinom

Piletina s ruzmarinom

Aroma ruzmarina obogaćena kremastim ukusom pirinča, od ovog jela napraviće pravi mediteranski specijalitet kao u čuvenim italijanskim restoranima.

Sastojci:

800 g pilećih grudi

1 kašičica rendane kore limuna

2 kašičice limunovog soka

½ kašičica rendanog đumbira

3 čena belog luka

1 kašičica ruzmarina

1 kašičica senfa

 

Sos:

5 kašičica Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

175 ml vode

100 ml belog vina

2 kašičice soli

malo bibera

 

Prilog:

400 g Riso Gallo Arborio pirinča

 

Priprema:

Pomešajte koru i sok od limuna, đumbir, izgnječeni beli luk, ruzmarin i senf, pa sve izmešajte s piletinom. Piletinu ostavite da odstoji u frižideru najmanje pola sata.

U tiganj stavite maslinovo ulje, zagrejte ga, dodajte piletinu i pecite na veoma laganoj vatri dok ne porumeni. U posudu u kojoj ste stavili piletinu ulijte vodu, potom dodajte vino i posolite, pobiberite, promešajte i prelijte preko pečene piletine.

Kada sos prokuva na jačoj vatri smanjite je na minimum, poklopite i ostavite sve da se lagano hladi 20-ak minuta.

Piletinu prelijte sosom od vina i poslužite uz pirinač.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt