najbolja ulja italije

Piletina “bolonja”

Piletina “bolonja”

Pikantna piletina biće sjajno osveženje za vaš praznični jelovnik.

Sastojci (za 4 osobe):

4 komada pilećih fileta

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

so, biber

500 g Il Capitano šampinjona 

300 g Mutti pelata 

1/2 kašičice seckanog majorana

kašika seckanog bosiljka

slatka aleva paprika

200 g pavlake za kuvanje

250 g Mutti cherry (poručite OVDE)

500 g mešanog mlevenog mesa

1 jaje

125 g rendanog parmezana

Priprema:

Pržite komade mesa po tri minuta sa svake strane na vrućem ekstra devičanskom maslinovom ulju, posolite ih, pobiberite i premestite u vatrostalnu posudu. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Dodajte pečurke, pelat, začinite solju, biberom, majoranom, bosiljkom i alevom paprikom. Dolijte pavlaku i ostavite da prokuva. Na kraju umešajte cherry paradajz koji ste prepolovili.

U mleveno meso umešajte jaje, so, biber i crvenu papriku pa ga rasporedite po piletini. Sve prelijte sosom od paradajza i pecite oko 30 minuta u rerni, a 10 minuta pre kraja jelo pospite parmezanom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt