Piletina “bolonja”
Pikantna piletina biće sjajno osveženje za vaš praznični jelovnik.
Sastojci (za 4 osobe):
4 komada pilećih fileta
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
so, biber
500 g Il Capitano šampinjona
300 g Mutti pelata
1/2 kašičice seckanog majorana
kašika seckanog bosiljka
slatka aleva paprika
200 g pavlake za kuvanje
250 g Mutti cherry (poručite OVDE)
500 g mešanog mlevenog mesa
1 jaje
125 g rendanog parmezana
Priprema:
Pržite komade mesa po tri minuta sa svake strane na vrućem ekstra devičanskom maslinovom ulju, posolite ih, pobiberite i premestite u vatrostalnu posudu. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Dodajte pečurke, pelat, začinite solju, biberom, majoranom, bosiljkom i alevom paprikom. Dolijte pavlaku i ostavite da prokuva. Na kraju umešajte cherry paradajz koji ste prepolovili.
U mleveno meso umešajte jaje, so, biber i crvenu papriku pa ga rasporedite po piletini. Sve prelijte sosom od paradajza i pecite oko 30 minuta u rerni, a 10 minuta pre kraja jelo pospite parmezanom.