Pikantni svinjski gulaš
Za sve one koji vole “konkretan” zalogaj.
Sastojci:
500 g svinjskog mesa
1 crni luk
400 g Mutti pelat
2 paprike
3 čena belog luka
2 kašičice origana
1 kašičice kumina
1 kašika crvene mlevene paprike
2 lovorova lista
2 kašike korijandera
so, biber
Priprema:
Meso narežite na male komade, uvaljajte u brašno i popržite u ulju u nekoliko navrata, ne sve odjednom. Pržite oko 3 minuta. Kad je gotovo izvadite na tanjir i ostavite sa strane poklopljeno.
Na ulju gde se meso pržilo dodajte luk i pržite 5-7 minuta. Zatim dodajte papriku sitno naseckanu, pržite oko 5 minuta, i pred kraj dodajte beli luk.
Na kraju dodajte pelat, začine i čašu vode. Vratite proprženo meso, posolite i pobiberite Sve zajedno promešajte, poklopite i kuvajte oko 45 minuta. Zatim skinite poklopac i kuvajte još oko pola sata da tečnost na pola ispari i da meso potpuno omekša.