najbolja ulja italije

Pikantni svinjski gulaš

Pikantni svinjski gulaš

Za sve one koji vole “konkretan” zalogaj.

Sastojci:

500 g svinjskog mesa

1 crni luk

400 g Mutti pelat

2 paprike

3 čena belog luka

2 kašičice origana

1 kašičice kumina

1 kašika crvene mlevene paprike

2 lovorova lista

2 kašike korijandera

so, biber

Priprema:

Meso narežite na male komade, uvaljajte u brašno i popržite u ulju u nekoliko navrata, ne sve odjednom. Pržite oko 3 minuta. Kad je gotovo izvadite na tanjir i ostavite sa strane poklopljeno.

Na ulju gde se meso pržilo dodajte luk i pržite 5-7 minuta. Zatim dodajte papriku sitno naseckanu, pržite oko 5 minuta, i pred kraj dodajte beli luk.

Na kraju dodajte pelat, začine i čašu vode. Vratite proprženo meso, posolite i pobiberite Sve zajedno promešajte, poklopite i kuvajte oko 45 minuta. Zatim skinite poklopac i kuvajte još oko pola sata da tečnost na pola ispari i da meso potpuno omekša.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt