najbolja ulja italije

Pikantne panirane loptice od ribe

Pikantne panirane loptice od ribe

Lagano i pikantno, najbolje rešenje za tople dane i balansiranu ishranu.

Sastojci:

3 jajeta

1/4 šafrana

2 kriške hleba, izmrvljenog

3 čena belog luka, iseckanog

1/2 šolje peršuna

500 g fileta Il capitano skuše

1/2 šolje brašna

šolja prezli

šolja majoneza

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

so, biber

Priprema:

Jedno jaje ulupajte i dodajte šafran. U blenderu izmiksajte hleb, dve trećine belog luka i polovinu peršuna. Dodajte skušu i miksajte dok se lepo ne promeša. Smesi dodajte mešavinu sa šafranom, so i biber.

U posebne posude stavite brašno i prezle.  Umutite i preostala jaja. Od smese s ribom napravite loptice. Uvaljajte u brašno, umočite u jaja, a zatim uvaljajte u prezle. Stavite na tanjir i držite u frižideru oko pola sata.

U dubljem tiganju zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje. Pržite riblje ćuftice dok ne poprime zlatnu boju. Majonez pomešajte sa ostalim peršunom i belim lukom, zatim posolite i pobiberite i poslužite uz ćufte.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt