Pikantne panirane loptice od ribe
Lagano i pikantno, najbolje rešenje za tople dane i balansiranu ishranu.
Sastojci:
3 jajeta
1/4 šafrana
2 kriške hleba, izmrvljenog
3 čena belog luka, iseckanog
1/2 šolje peršuna
500 g fileta Il capitano skuše
1/2 šolje brašna
šolja prezli
šolja majoneza
Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Jedno jaje ulupajte i dodajte šafran. U blenderu izmiksajte hleb, dve trećine belog luka i polovinu peršuna. Dodajte skušu i miksajte dok se lepo ne promeša. Smesi dodajte mešavinu sa šafranom, so i biber.
U posebne posude stavite brašno i prezle. Umutite i preostala jaja. Od smese s ribom napravite loptice. Uvaljajte u brašno, umočite u jaja, a zatim uvaljajte u prezle. Stavite na tanjir i držite u frižideru oko pola sata.
U dubljem tiganju zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje. Pržite riblje ćuftice dok ne poprime zlatnu boju. Majonez pomešajte sa ostalim peršunom i belim lukom, zatim posolite i pobiberite i poslužite uz ćufte.