Piccata sa piletinom i pečurkama
Klasična Piccata prelazi na „viši nivo“ ukusa, zahvaljujući pečurkama. Jelo koje se jednostavno sprema, a ipak odiše elegancijom. Obradujte svoju srodnu dušu za praznik ljubavi.
Sastojci:
1/2 šolje brašna
1 kašičica soli
1/2 kašičica mlevene paprike
1 jaje
2 kašike mleka
6 polovina pilećih grudi bez kostiju
4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)
200 g La Perla šampinjona (poručite OVDE)
1/4 šolje seckanog crnog luka
1 šolja pilećeg bujona
1/2 šolje belog vina
2 kašike soka od limuna
1 kašika seckanog peršuna, za ukrašavanje
Priprema:
U plitkoj posudi pomešajte brašno, so i papriku. U odvojenoj posudi pomešajte jaje i mleko. Umočite komade piletine u mešavinu jaja, zatim u začinjeno brašno.
U velikoj tiganju, zagrejte maslac na srednjoj temperaturi. Pržite pileće komade do zlatno smeđe boje. Dodajte pečurke i luk i pržite 3 do 5 minuta.
U srednjoj posudi pomešajte bujon, vino i limunov sok. Pomešajte dobro i sipajte smesu preko piletine i pečuraka. Smanjite temperaturu i pustite da se pileća mešavina dinsta oko 25 minuta. Pospite peršunom i poslužite.