Pica sa tunjevinom u meskičkom sosu
Komadi kvalitene tunjevine sa dodatkom maksičkog pasulja, kukuruza i paprije u meksičkom sosu odvešće vas u mislima na obali nekog toplog mora.
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
1 ½ dl mlake vode
20 g svežeg kvasca
2 kašičice Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
Za nadev:
150 g sira gaude
1 konzerva Il Capitano tunjevina komadi Mexico
2.5 dl Mutti pirea
origano
masline po želji
Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte mlaku vodu, brašno, ekstra devičansko maslinovo ulje i so pa umesite testo. Ako je pregusto, dolijte još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i činiju.
Na nauljen pleh stavite testo i rastanjite ga. Ivice ostavite malo deblje. Ostavite da odstoji 15 minuta. Za to vreme izrendajte sir i isecite masline na kolutiće. Paradajz pire začinite origanom.
Premažitei testo paradajz pireom. Pospite ga sirom, poređajte meksičku tunjevinu i masline. Pospite origanom. Pica treba da odstoji oko deset minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200°C. Pecite picu 20 minuta.