najbolja ulja italije

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Uz poznati pesto genoveze (zeleni sos) za koji recept možete pronaći OVDE, Italijani su majstori za razna pesta, tj. kermaste i "sirove" umake, ili kreme koje dodaju u testenine, ali često i uz mesa, ribe ili kao dodatak na hlebu. Ono što daje prednost ovom sosu, osim odličnog ukusa, jesu zdravi sastojci, brza priprema i izvrstan rezultat! 

Potrebno vam je:

(količina za 4 porcije)

•    50 grama bosiljka
•    100 grama sušenog paradajza
•    100 grama badema ili pinjola
•    80 ml Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
•    3 čena belog luka
•    50 grama narendanog parmezana
•    1 kašika balzamiko sirćeta
•    So
•    Po želji malo ljute paprike

Priprema:

Prepecite bademe u tavi bez začina, ostavljajući ih na vatri desetak minuta.

U blender stavite bosiljak, balzamiko sirće, prepečene bademe, beli luk, ljutu papričicu i so. Izmiksajte sve u blenderu na nekoliko sekundi.

Zatim dodajte sušeni paradajz i parmezan i miksajte sve zajedno još 10 sekundi. 

Smesu prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem i dobro promiksajte, u trajanju od oko 30 sekundi, a potom prelije u činiju.

Crveni pesto se može čuvati u frižideru duže od mesec dana, u dobro zatvorenoj posudi prekriven ekstra devičanskim uljem. 

 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt