najbolja ulja italije

Pesto od brokolija i žalfije

Pesto od brokolija i žalfije

Nekoliko teglica ovako pripremljenog pesta tokom hladnih dana biće vam pravo bogatstvo.

Sastojci:

350 g brokolija

60 g rendanog parmezana

20 lešnika

1 čen belog luka

1 veza svežeg bosiljka ili peršuna

nekoliko listića žalfije

4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

so, biber

 

Priprema:

Podelite brokoli na cvetiće, a one veće presecite napola. Ubacite ih u veću posudu s kipućom posoljenom vodom i kuvajte deset minuta. Ocedite i ostavite ih odmah u drugu posudu s hladnom vodom i ledom. Sačuvajte par kašika vode u kojoj se kuvao brokoli.

Lešnike ispecite na teflonu. Listove bosiljka opreite i ostavite da se osuše. Stavite bosiljak, ohlađene lešnike, rendani parmezan, očišćen beli luk i dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja u blender.

Miksajte dodajući ostatak ulja u tankom mlazu dok ne dobijete pesto. Potom ubacite oceđeni brokoli, posolite, pobiberite i sve izmiksajte. Regulišite gustinu dodajući  par kašika vode u kojoj se kuvao brokoli. Stavite pesto u čistu teglicu. Zalijte maslinovim uljem površinu i čuvajte u frižideru.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt