Peperoni Arrotolati
Ovaj sjajan recept će u vašu letnju kuhinju uneti malo toskanskog šmeka i ukusa. Možete ga služiti kao predjelo, ili, čak, kao lagani letnji obrok.
Potrebno je:
• 3 crvene paprike
• 3 žute paprike
• Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE)
• 450gr mlevenog mesa
• 110gr mortadele
• 110gr kuvane šunke
• ½ šoljice prezli
• 1 jaje
• so i biber
• malo mirođije za dekoraciju
• čačkalice
Priprema:
Zagrejte paprike u mikrotalasnoj na 2, 3 minuta da malo omekšaju, a zatim ih isecite na dugačke trake.
Zagrejte rernu na 190 ° C.
Pripremite nadev od mesa tako što ćete usitniti mortadelu i šunku u blenderu. Dodajte tu smesu mlevenom mesu koje ste prethodno sipali u činiju, zatim dodajte prezle i jaje. Dobro izmešajte. Dodajte so i biber.
Uzmite malo smese od mesa i namažite na trake od paprike koristeći viljušku. Uzmite, zatim, jedan kraj trake i obmotajte tako da napravite malu rolnicu. Vežite krajeve jednom ili dve čačkalice.
Ulijte Carapelli maslinovo ulje u tavu da pokrije dno. Postavite umotane paprike jednu uz drugu. Pecite 20-25 minuta ili dok vrhovi paprika malo ne porumene. Izvadite i ohladite 10 minuta pre posluživanja. Dekorišite mirođijom. Ovaj specijalitet će biti isto tako ukusan i ako ga podgrejete pre novog posluživanja. Prijatno!