najbolja ulja italije

Peperoni Arrotolati

Peperoni Arrotolati

Ovaj sjajan recept će u vašu letnju kuhinju uneti malo toskanskog šmeka i ukusa. Možete ga služiti kao predjelo, ili, čak, kao lagani letnji obrok.

Potrebno je:
•    3 crvene paprike
•    3 žute paprike
•    Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE)
•    450gr mlevenog mesa
•    110gr mortadele
•    110gr kuvane šunke
•    ½ šoljice prezli
•    1 jaje
•    so i biber
•    malo mirođije za dekoraciju
•    čačkalice

Priprema:

Zagrejte paprike u mikrotalasnoj na 2, 3 minuta da malo omekšaju, a zatim ih isecite na dugačke trake.
Zagrejte rernu na 190 ° C.

Pripremite nadev od mesa tako što ćete usitniti mortadelu i šunku u blenderu. Dodajte tu smesu mlevenom mesu koje ste prethodno sipali u činiju, zatim dodajte prezle i jaje. Dobro izmešajte. Dodajte so i biber.

Uzmite malo smese od mesa i namažite na trake od paprike koristeći viljušku. Uzmite, zatim, jedan kraj trake i obmotajte tako da napravite malu rolnicu. Vežite krajeve jednom ili dve čačkalice.

Ulijte Carapelli maslinovo ulje u tavu da pokrije dno. Postavite umotane paprike jednu uz drugu. Pecite 20-25 minuta ili dok vrhovi paprika malo ne porumene. Izvadite i ohladite 10 minuta pre posluživanja. Dekorišite mirođijom. Ovaj specijalitet će biti isto tako ukusan i ako ga podgrejete pre novog posluživanja. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt