Penne alla Vodka
Recept za pastu na kakvu niste navikli, a koja će vas oduševiti.
Sastojci:
3 kašike maslaca
1 glavica šalot luka
2 čena belog luka
pola šolje Mutti paste (možete poručiti OVDE)
1/2 kašike ljuspice crvene paprike
2 kašike vodke
so
450 g Rummo pene (možete poručiti OVDE)
1/2 šolje neutralne pavlake
1/2 šolje parmezana
bosiljak
Priprema:
U velikom tiganju na srednjoj vatri istopite maslac. Dodajte šalot i beli luk i dinstajte, često mešajući, do 5 minuta. Dodajte paradajz pastu i ljuspice crvene paprike i nastavite da dinstate. Potom dodajte vodku i još malo prokuvajte.
Skuvajte testeninu al dente. Ostavite dve šolje vode u kojoj se testenina kuvala.
Vratite sos na srednju vatru i dodajte 1/4 šolje vode od paste i neutralnu pavlaku, mešajući dok se sve ne sjedini. Dodajte pola parmezana i mešajte. Isključite vatru i umešajte kuvanu testeninu. Zatim dodajte preostali parmezan, dodajući još vode za testenine, ako sos izgleda suvo. Poslužite pastu prelivenu sa još parmezana i iseckanim listovima bosiljka.