najbolja ulja italije

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka

Recept za pastu na kakvu niste navikli, a koja će vas oduševiti.

Sastojci:

3 kašike maslaca

1 glavica šalot luka

2 čena belog luka

pola šolje Mutti paste (možete poručiti OVDE)

1/2 kašike ljuspice crvene paprike

2 kašike vodke

so

450 g Rummo pene (možete poručiti OVDE)

1/2 šolje neutralne pavlake

1/2 šolje parmezana

bosiljak

Priprema:

U velikom tiganju na srednjoj vatri istopite maslac. Dodajte šalot i beli luk i dinstajte, često mešajući, do 5 minuta. Dodajte paradajz pastu i ljuspice crvene paprike i nastavite da dinstate. Potom dodajte vodku i još malo prokuvajte.

Skuvajte testeninu al dente. Ostavite dve šolje vode u kojoj se testenina kuvala.

Vratite sos na srednju vatru i dodajte 1/4 šolje vode od paste i neutralnu pavlaku, mešajući dok se sve ne sjedini. Dodajte pola parmezana i mešajte. Isključite vatru i umešajte kuvanu testeninu. Zatim dodajte preostali parmezan, dodajući još vode za testenine, ako sos izgleda suvo. Poslužite pastu prelivenu sa još parmezana i iseckanim listovima bosiljka.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt