Pene sa gorgonzolom i spanaćem
Pasta, pasta i samo pasta! I nikada nećete pogrešiti.
Sastojci:
500 g Rummo pene
250 g zamrznutog spanaća
1 glavica luka
1 čen belog luka
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
350 g pavlake
100 ml bujona
200 g gorgonzole
biber, so
rendani muskatni oraščić
Priprema:
Stavite spanać u cediljku i ostavite da se odmrzava oko dva sata. U međuvremenu zakuvajte 4-5 litara vode i 5 kašičica soli u kojoj ćete kuvati pastu. Oljuštite crni i beli luk i sitno ih iseckajte. Ugrejte ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju. Prodinstajte crni i beli luk uz stalno mešanje. Dodajte pavlaku i bujon pa kuvajte pet minuta. Usitnite gorgonzolu, stavite u sos pa na slaboj vatri kuvajte oko 5 minuta uz povremeno mešanje.
Skuvajte testeninu u kipućoj slanoj vodi. Ocedite spanać, grubo ga usitnite pa propržite sa sosom 2-3 minuta. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Ocedite testeninu pa poslužite sa sosom od spanaća.