Pečene kruške sa sirom
Sezonska, atraktivna zakuska od koje polazi voda na usta. Neobično, aromatično i ukusno jelo kome ćete se, sigurno, uvek vraćati.
Sastojci:
- 2 kruške
- malo Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
- 2 kašike meda
- so
- biber
- malo suvog timjana
- 100 gr plavog sira+još par kriški za dekoraciju
- 50 gr pečenih badema
- Malo susama
- Malo sveže mente
Priprema:
Kruške operite i isecite uzduž na polovine. Izdubite deo sa košticama. Prelijte ih sa malo ulja, medom, posolite, pobiberite i dodajte malo timjana. Stavite ih u rernu na 200 stepeni na 30ak minuta, dok kruške ne omekšaju. Onda ih izvadte iz rerne i izmrvite sir i susam preko njih i vratite u rernu na 10ak minuta, dok se sir ne istopi. Izadite iz rerne i pospite pečenim bademima. Služite toplo, dekorisano listićima mente.
Prijatno!