najbolja ulja italije

Pečene kruške sa sirom

Pečene kruške sa sirom

Sezonska, atraktivna zakuska od koje polazi voda na usta. Neobično, aromatično i ukusno jelo kome ćete se, sigurno, uvek vraćati.

Sastojci:

Priprema:

Kruške operite i isecite uzduž na polovine. Izdubite deo sa košticama. Prelijte ih sa malo ulja, medom, posolite, pobiberite i dodajte malo timjana. Stavite ih u rernu na 200 stepeni na 30ak minuta, dok kruške ne omekšaju. Onda ih izvadte iz rerne i izmrvite sir i susam preko njih i vratite u rernu na 10ak minuta, dok se sir ne istopi. Izadite iz rerne i pospite pečenim bademima. Služite toplo, dekorisano listićima mente.

Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt