najbolja ulja italije

Pečena svinjetina sa kupusom, jabukama i pečurkama

Pečena svinjetina sa kupusom, jabukama i pečurkama

Tirolski specijalitet, na koji su meštani posebno ponosni, prava je mala avantura ukusa za sve one koji vole “jača” jela.

Vreme pripreme: 60 min

Recept za 4 osobe

Sastojci:

 

Priprema:

Isecite crni luk na kockice, i sa seckanom slaninom propržite ga na Carapelli ekstra devičanskom maslinovom ulju. Kupus iseckajte i kuvajte oko 15 minuta u ekspres loncu. Začinite svinjetinu solju i biberom i propržite na tiganju na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Nakon toga meso pecite u pećnici, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, zajedno sa začinskim biljem.

Oljuštite i očistite jabuke i isecite ih na kriške. Zagrejte Azucar Demerara smeđi šećer i dodajte vino. U šećer i vino potom dodajte jabuke i prodinstajte. Pečurke posebno prodinstajte.

Poslužite svinjetinu položenu na kupusu sa karamelizovanim jabukama, dinstanim pečurkama i začinskim biljem.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt