najbolja ulja italije

Pečena palenta sa pečurkama, sirom i paradajz sosom

Pečena palenta sa pečurkama, sirom i paradajz sosom

Ovaj ukusni italijanski specijalitet možete poslužiti uz pečeno meso, ali može biti i sasvim dovoljan obrok. Niko ne može odoleti njegovom toplom, mekanom i sočnom sastavu i odličnom ukusu!

Za osam osoba potrebno vam je:

•    6 šoljica vode
•    1 3/4 šoljica žute palente
•    2 kašičice soli
•    2 kašičice maslaca
•    1 boca Mutti Passate
•    Narezane pečurke
•    1 šoljca gorgonzole

 

Priprema:

Kuvanu vodu koju ste posolili polako umutiti sa palentom. Mešavina će biti vrlo gusta. Smanjite vatru i kuvajte oko 5 minuta dok ne postane još gušće. Dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi i ne ujednači.

Zagrejte rernu na 350 stepeni. Sipajte palentu u vatrostalnu činiju. Pospite narezanim pečurkama, a zatim Mutti Passatom i na kraju, gorgonzolom. Pokrijte i pecite 45 minuta dok pečurke ne omekšaju, a sir se ne istopi. Poslužiti toplo. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt