Pečena palenta sa pečurkama, sirom i paradajz sosom
Ovaj ukusni italijanski specijalitet možete poslužiti uz pečeno meso, ali može biti i sasvim dovoljan obrok. Niko ne može odoleti njegovom toplom, mekanom i sočnom sastavu i odličnom ukusu!
Za osam osoba potrebno vam je:
• 6 šoljica vode
• 1 3/4 šoljica žute palente
• 2 kašičice soli
• 2 kašičice maslaca
• 1 boca Mutti Passate
• Narezane pečurke
• 1 šoljca gorgonzole
Priprema:
Kuvanu vodu koju ste posolili polako umutiti sa palentom. Mešavina će biti vrlo gusta. Smanjite vatru i kuvajte oko 5 minuta dok ne postane još gušće. Dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi i ne ujednači.
Zagrejte rernu na 350 stepeni. Sipajte palentu u vatrostalnu činiju. Pospite narezanim pečurkama, a zatim Mutti Passatom i na kraju, gorgonzolom. Pokrijte i pecite 45 minuta dok pečurke ne omekšaju, a sir se ne istopi. Poslužiti toplo. Prijatno!