najbolja ulja italije

Patate alla Lucana

Patate alla Lucana

Patate alla Lucana je čuveno italijansko secondo piatto, puno ukusa i boja, a idelano je za one koje nemaju puno vremena za pripremu jela.

Sastojci:

1 kg krompira

1 tikvica

100 g paradajza

200 g luka

200 g polutvrdog sira

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

so, biber

parmezan

4 kobasice

Priprema:

Svo povrće narežite na kolutove približne debljine. Posudu za pečenje premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem i slažite kolutiće narezanog povrća, dodajte sir i kobasice. Posolite, dodajte biber i dobro pospite parmezanom. Pecite u već zagrejnoj pećnici na 180 stepeni oko 50 minuta. Obratite pažnju tokom pečenja da deblji kolutići zahtevaju duže pečenje. Ukoliko je potrebno, prekrijte folijom kako ne bi pregorelo.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt