najbolja ulja italije

Pasulj na toskanski način

Pasulj na toskanski način

Koliko je ovih dana važno ostati kod kuće, toliko je podjednako bitno ojačati svoj imunitet. Uz ovaj toskanski recept, okrepićete organizam a i boravak u kuhinji učiniti zabavnijim.

Sastojci:

300 g pasulja

3 glavice luka

500 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE)

1/2 kašičice Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

1 kašičica origana

2 šolje iseckanog peršuna

so, biber

Priprema:

Paulj potopite dva sata, pa ga zatim kuvajte u slanoj vodi i kada bude skuvan, oceditie. Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite iseckan crni luk. Dodajte pelat, smeđi šećer i pasulj, origano, so i biber i sve kuvajte na vrlo tihoj vatri oko 20 minuta. Na kraju dodajte peršun.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt