najbolja ulja italije

Pasta sa zeljem

Pasta sa zeljem

Ukoliko ste ljubitelj testenina, još obogaćenih zeljem, evo pravog recepta za vas.

 

Sastojci:

200 g Rummo testenine po izboru

500 g zelja

1 glavica crnog luka

4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

150 ml supe od povrća

1 dl kisele pavlake

so i biber po ukusu

 

Priprema:

Očistite crni luk, isecite ga na listiće i pržite na maslinovom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Zatim pospite šećer i pustite da se karamelizuje. Dodajte oćišćeno zelje iscekano na rezanca pa još malo propržite. Potom prelijte supom od povrća, začinite solju i biberom, poklopite i kuvajte oko 20 minuta.

Za to vreme u vreloj vodi kuvajte pastu prema uputstvu sa pakovanja, a zatim je procedite i pomešajte sa smesom od zelja, poklopite i ostavite da malo odstoji, da se začini sjedine.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt