Pasta sa zeljem
Ukoliko ste ljubitelj testenina, još obogaćenih zeljem, evo pravog recepta za vas.
Sastojci:
200 g Rummo testenine po izboru
500 g zelja
1 glavica crnog luka
4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera
150 ml supe od povrća
1 dl kisele pavlake
so i biber po ukusu
Priprema:
Očistite crni luk, isecite ga na listiće i pržite na maslinovom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Zatim pospite šećer i pustite da se karamelizuje. Dodajte oćišćeno zelje iscekano na rezanca pa još malo propržite. Potom prelijte supom od povrća, začinite solju i biberom, poklopite i kuvajte oko 20 minuta.
Za to vreme u vreloj vodi kuvajte pastu prema uputstvu sa pakovanja, a zatim je procedite i pomešajte sa smesom od zelja, poklopite i ostavite da malo odstoji, da se začini sjedine.