Pasta sa piletinom, čeri paradajzom i spanaćem
Sastojci:
• 200g piletine
• 1 kašika senfa
• 1 grančica svežeg ruzmarina
• Carapelli maslinovo ulje
• So i biber po ukusu
• Cheery paradajz
• sveža chilli papričica,
• bosiljak sveži,
• origano suvi,
• malo limunovog soka
• 200g paste od spanaća
• 50g parmezana
Priprema:
Domaću pastu od spanaća stavite u ključalu i slanu vodu na 8 minuta;
Piletinu iseći na šnicle, staviti senf, so, biber, sitno iseckan ruzmarin, lepo pomešati sve začine.
Ugrejte tiganj, stavite maslinovo ulje i dobro ga ugrejte. Pržite šnicle 4 minuta sa obe strane da dobiju lepu boju. Kada je meso gotovo staviti u foliju da upije još sokova.
Isečemo cheery paradajz na dva dela i stavimo direktno u činiju.
Isečemo čili papriku na pola, izvadimo semenke i sitno naseckamo. Stavimo chilli u činiju, dodamo maslinovo ulje, sok od limuna, so, suvi origano, sveži bosiljak, so i biber. Sve lepo pomešamo da se sjedini, probamo sok da vidimo da li je ukus zadovoljavajući, dodamo malo soli.
Sada sve lepo izgnječimo da paradajz pusti sokove i da se sjedini sa začinima.
Kada je pasta gotova procedimo je i onako vruću stavimo u činiju sa paradajzom i začinima, pa lepo sve izmešamo;
Piletinu isečemo, stavimo malo maslinovog ulja. Prvo stavljamo pastu , odozgo piletinu, na kraju iscepkamo listove bosiljka i origana, ko voli ljuto može da pospe sa chili papričicom i na kraju parmezan i savršen obrok je spreman! Prijatno!