najbolja ulja italije

Pasta sa piletinom, čeri paradajzom i spanaćem

Pasta sa piletinom, čeri paradajzom i spanaćem

Sastojci:


•    200g piletine
•    1 kašika senfa
•    1 grančica svežeg ruzmarina
•    Carapelli maslinovo ulje
•    So i biber po ukusu
•    Cheery paradajz
•    sveža chilli papričica,
•    bosiljak sveži,
•    origano suvi,
•    malo limunovog soka
•    200g paste od spanaća
•    50g parmezana

Priprema:


Domaću pastu od spanaća stavite u ključalu i slanu vodu na 8 minuta;
Piletinu iseći na šnicle, staviti senf, so, biber, sitno iseckan ruzmarin, lepo pomešati sve začine.
Ugrejte tiganj, stavite maslinovo ulje i dobro ga ugrejte. Pržite šnicle 4 minuta sa obe strane da dobiju lepu boju. Kada je meso gotovo staviti u foliju da upije još sokova.
Isečemo cheery paradajz na dva dela i stavimo direktno u činiju.
Isečemo čili papriku na pola, izvadimo semenke i sitno naseckamo. Stavimo chilli u činiju, dodamo maslinovo ulje, sok od limuna, so, suvi origano, sveži bosiljak, so i biber. Sve lepo pomešamo da se sjedini, probamo sok da vidimo da li je ukus zadovoljavajući, dodamo malo soli.
Sada sve lepo izgnječimo da paradajz pusti sokove i da se sjedini sa začinima.
Kada je pasta gotova procedimo je i onako vruću stavimo u činiju sa paradajzom i začinima, pa lepo sve izmešamo;
Piletinu isečemo, stavimo malo maslinovog ulja. Prvo stavljamo pastu , odozgo piletinu, na kraju iscepkamo listove bosiljka i origana, ko voli ljuto može da pospe sa chili papričicom i na kraju parmezan i savršen obrok je spreman! Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt