najbolja ulja italije

Pasta sa pesto sosom od oraha i parmezana

Pasta sa pesto sosom od oraha i parmezana

Za sve ljubitelje italijanskih soseva za testenine, evo još jednog sjajnog recepta:

Ukupno vreme pripreme: 15 minuta

Sastojci:

  • 2 šoljice svežeg lišća bosiljka
  • 2 velika čena belog luka, krupno iseckanog
  • 1/2 šoljice narendanog parmezana
  • 1/3 šoljice oraha
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice mlevenog bibera
  • 2/3 šoljice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

 

Priprema:

Sipajte orahe i beli luk u blender sa čeličnim nožićima. Uključite na 10 sekundi, dok se ne usitni, ali u malo krupnije delove. Dodajte bosiljak, so i biber i ponovite postupak sve dok se smesa potpuno ne ujednači, oko 1 minut. Dodajte Carapelli maslinovo ulje i ponovite postupak sve dok se pesto temeljno ne ujednači. Dodajte parmezan i miksajte još minut. Koristite pesto odmah, prelivajući omiljenu kuvanu testeninu ili ga čuvajte u dobro zatvorenoj staklenoj posudi, ali preliveno tankim slojem Carapelli maslinovog ulja (to sprečava da pesto sos oksidira). Na taj način se može čuvati u frižideru oko nedelju dana. 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt