najbolja ulja italije

Pasta sa pančetom

Pasta sa pančetom

Ljubiteljima testenine nikada dovoljno recepata. Tu smo i ovoga puta da vas obradujemo sa još jednim.

Sastojci:

400 g Rummo špageta

3 kašike parmezana

150 g  pančete

400 g Mutti pelat

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

½ kašičice ljute paprike

malo ruzmarina

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

Priprema:

Šargarepu isecite na kolutiće, luk sitno naseckajte pa sve zajedno dinstajte na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte pančetu na tanke šnite i lagano propržite.

Zatim dodajte pelat i pažljivo posolite, i još malo kuvajte na laganoj vatri.

Skuvane špagete procedite i dodajte ih umaku. Servirano pospite parmezanom i dodajte kašiku pavlake.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt