Žuta čorba
Započnite nedelju pravom prolećnom bombom.
Sastojci:
300 g kukuruza
1 glavica crnog luka
1 krompir
pola struka praziluka
1 crvena paprika
2 kašike celera iseckanog na kocke
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 kašike sitno iseckanog peršuna
1/4 kašičice soli
biber po ukusu
2 kašike brašna
2 šolje mleka
Priprema:
Malinovo ulje zagrejte u šerpi, dodajte celer, crni luk, papriku i propržite oko dva minuta. Zatim dodajte kukuruz, krompir isečen na kocke, so i biber, pa nalijte pet čaša vode od 2,5 dl. Ostavite da provri, a zatim smanjite temperaturu. Kuvajte u pokrivenoj šerpi oko 10 minuta, da krompir i ostalo povrće omekša.
U manju posudu naspite pola šolje mleka, dodajte brašno i dobro umutite, pa polako tu smesu dodajte u šerpu sa kuvanim povrćem, a zatim dodajte preostalo mleko i sitno iseckan praziluk. Kuvajte, neprestano mešajući, dok čorba ne provri i ne postane gusta. Na kraju pospite peršunom i servirajte toplo.