Pasta sa kozjim sirom i šparglom
Italijanska kraljica kuhinje na krajnje ekstravagantan način.
Sastojci:
1 kašika ekstra Carapelli devičanskog maslinovog ulja
2 kašike putera
2 crvena luka
1 čen belog luka
morska so
sveže mleveni crni biber
400 g Rummo paste po izboru
250 g špargli (odsečeni vrhovi, iseckanih na manje komade)
150 g graška, svežeg ili smrznutog
100 g izmrvljenog kozjeg sira
Priprema
Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i puter u tiganju i pržite crveni luk na srednje jakoj vatri pet minuta, povremeno mešajući. Dodajte izgnječen beli luk i pržite još par minuta dok ne porumeni i postane hrskavo.
Kuvajte pastu pet minuta, dodajte špargle i kuvajte još dva minuta, zatim dodajte grašak i kuvajte još dva minuta, pa dobro procedite.
Vratite pastu i povrće u šerpu i dodajte luk. Dodajte kozji sir, so i crni biber i dobro promešajte.g