Pasta Primavera
Samo za prave hedoniste
500 g Rummo paste po želji
0,5 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
200 g pršute
2 čena belog luka
50 g parmezana
1 veza rukole
so, biber po želji
200 g Mutti čeri paradajza
200 g mocarele
Priprema:
U zagrejan tiganj dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje. Potom dodajte sitno seckanu pršutu. Pržite na jakoj vatri jedan minut. U isto vreme stavite pastu da se kuva. Vodite računa da pasta bude al dente.
Pršuti dodajte izgnječeni beli luk i dinstajte oko 15 sekundi. Skuvanu i proceđenu pastu sipajte u tiganj. Dodajte potom parmezan i mešajte oko pola minuta. Potom dodajte čeri paradajz i dinstajte oko dva minuta. Prd kraj dodajte mocarelu, izmešajte i posolite. Garnirajtre svežom rukolom i parmezanom.