najbolja ulja italije

Pasta Primavera

Pasta Primavera

Samo za prave hedoniste...

500 g Rummo paste po želji

0,5 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja   

200 g pršute

2 čena belog luka   

50 g parmezana

1 veza rukole           

so, biber po želji

200 g Mutti čeri paradajza

200 g mocarele

Priprema:

U zagrejan tiganj dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje. Potom dodajte sitno seckanu pršutu. Pržite na jakoj vatri jedan minut. U isto vreme stavite pastu da se kuva. Vodite računa da pasta bude al dente.

Pršuti dodajte izgnječeni beli luk i dinstajte oko 15 sekundi. Skuvanu i proceđenu pastu sipajte u tiganj. Dodajte potom parmezan i mešajte oko pola minuta. Potom dodajte čeri paradajz i dinstajte oko dva minuta. Prd kraj dodajte mocarelu, izmešajte i posolite. Garnirajtre svežom rukolom i parmezanom. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt