najbolja ulja italije

Pasta porri e salsiccia

Pasta porri e salsiccia

Čuvena pasta sa kobasicama i prazilukom, odolela je vremenu i danas je jedan od redovnih stanovnika italijanskih menija.

Vreme pripreme: 60 min

Recept za 4 osobe

 

Sastojci:

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

4 kobasice po želji

5 praziluka, sitno iseckanog (oko 3 šolje)

1 šolja suvog belog vina

1 šolja neutralne pavlake

1 šolja pilećeg bujona

1 pakovanje Rummo Penne Rigate

1-1/2 šolje parmezana

 

Priprema:

Zagrejte ekstradevičansko maslinovo ulje u velikom tiganju. Dodajte kobasice, dinstajte oko 10 minuta, mešajući s vremena na vreme. Dodajte iseckani praziluk i dinstajte još 4 minuta. Uspite belo vino i bujon.  Ostavite da provri, smanjite temperaturu i kuvajte još 5 minuta na laganoj vatri.

Pastu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, procedite i dodajte u već priremljenu smesu. Sve lagano izmešajte i pospite parmezanom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt