Pasta porri e salsiccia
Čuvena pasta sa kobasicama i prazilukom, odolela je vremenu i danas je jedan od redovnih stanovnika italijanskih menija.
Vreme pripreme: 60 min
Recept za 4 osobe
Sastojci:
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
4 kobasice po želji
5 praziluka, sitno iseckanog (oko 3 šolje)
1 šolja suvog belog vina
1 šolja neutralne pavlake
1 šolja pilećeg bujona
1 pakovanje Rummo Penne Rigate
1-1/2 šolje parmezana
Priprema:
Zagrejte ekstradevičansko maslinovo ulje u velikom tiganju. Dodajte kobasice, dinstajte oko 10 minuta, mešajući s vremena na vreme. Dodajte iseckani praziluk i dinstajte još 4 minuta. Uspite belo vino i bujon. Ostavite da provri, smanjite temperaturu i kuvajte još 5 minuta na laganoj vatri.
Pastu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, procedite i dodajte u već priremljenu smesu. Sve lagano izmešajte i pospite parmezanom.