Pasta e fagioli
Pasta sa pasuljem, brz recept za uposlene, one koje poste ili vegetarijance.
Sastojci:
500 g Rummo Penne Rigate (možete poručiti OVDE)
2 konzerve Il Capitano crvenog pasulja (možete poručiti OVDE)
300 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE)
1 crni luk
1 šargarepa
2 čena belog luka
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
so, biber, bosiljak
150 ml crvenog vina
Priprema:
Iseckajte crni luk sitno, pa propžite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte seckani beli luk i rendanu šargarepu. Dok dinstate, dodajte po malo crvenog vina. Potom dodajte pelat, pasulj iz konzerve zajedno sa tečnošću, dodajte začine i kuvajte na laganoj vatri do pola sata.
Pastu posebno skuvajte i dodajte umaku. Po želji možete dodati i ljutu papričicu.