Pasta alla Nerano
Veruje se da ovo jelo datira od 1950. kada ga je prvi put napravila izvesna Maria Grazia, vlasnica istoimenog restorana u marini Marina del Cantone koja gleda na plaže ispod Nerana.
Recept za 4 osobe
Sastojci:
1 pakovanje Rumo penne
400 g tikvica
400 g parmezana
100 g putera
3 čena belog luka
1 šaka svežeg bosiljka
2 kašike Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
Priprema:
Tikvice isecite na kolutove i prodinstajte ih u velikom tiganju na 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, pa im dodajte usitnjen beli luk i dinstajte još kratko.
Pene skuvajte i sačuvajte jednu šolju vode u kojoj se pasta kuvala. Oceđene pene stavite u tiganj sa tikvicama. Dodajte sir, bosiljak, puter i malo vode od kuvane paste, kako bi sos bio kremastiji. Sve nakratko lagano promešajte na srednjoj vatri.