najbolja ulja italije

Pasta alla Nerano

Pasta alla Nerano

Veruje se da ovo jelo datira od 1950. kada ga je prvi put napravila izvesna Maria Grazia, vlasnica istoimenog restorana u marini Marina del Cantone koja gleda na plaže ispod Nerana.  

Recept za 4 osobe

Sastojci:

1 pakovanje Rumo penne

400 g tikvica

400 g parmezana

100 g putera

3 čena belog luka

1 šaka svežeg bosiljka

2 kašike Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

 

Priprema:

Tikvice isecite na kolutove i prodinstajte ih u velikom tiganju na 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, pa im dodajte usitnjen beli luk i dinstajte još kratko.

Pene skuvajte i sačuvajte jednu šolju vode u kojoj se pasta kuvala. Oceđene pene stavite u tiganj sa tikvicama. Dodajte sir, bosiljak, puter i malo vode od kuvane paste, kako bi sos bio kremastiji. Sve nakratko lagano promešajte na srednjoj vatri. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt